من بر این باور هستم آنچه بیش از نیمی از کارآفرینان موفق را از غیر موفق ها جدا می نماید پشتکار خالص است.
“استیو پاول جابز” در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ در کالیفرنیا به دنیا آمد . پدر او”عبدالفتاح جان جندلی “یک دانشجوی سوری و مسلمان بود که با مادرش “جوان کارول شیبل ” در دانشگاه آشنا شده بود . نتیجه این رابطه پسری بود که پدر و مادرش به دلیل شرایط آن زمان و عقاید خانواده مادری مبنی بر ازدواج با یک مسلمان نمی توانستند از او نگهداری کنند بنابراین تصمیم گرفتند او را به خانواده دیگری به عنوان فرزندخوانده بسپارند. اندکی پس از آنکه استیو به فرزندی خانواده جابز درآمد پدر و مادر اصلی اش با یکدیگر ازدواج کردند و صاحب دختری به نام ” مونا ” شدند که استیو تا ۲۷ سالگی موفق به دیدار او نشد .
کلارا و پاول جابز پس از پذیرش او به فرزندی، نام او را استیون نهادند. استیو در دوران کودکی در گاراژ خانه با پدرش بر روی وسایل برقی و الکترونیکی کار می کرد. سرگرمی ای که به آرامی گرایش او را به کارهای ابتکاری در این حوزه از کودکی افزایش داد.
کامپیوترهای اپل و زندگی حرفه ای
استیو پس از پایان دوران دبیرستان راهی کالج “رید” در ایالت اورگان شد اما پس از ۶ ماه انصراف داد. او سپس به عنوان طراح بازی های ویدئویی در شرکت ” آتاری” مشغول به کار شد. چند ماه بعد استیو در پی یک سفر معنوی برای ملاقات با یک استاد بودایی به هند رفت . در سال ۱۹۷۶ زمانی که استیو تنها ۲۱ سال داشت به همراه وزنیاک تحقیقات خود را بر روی سیستم های کامپیوتری آغاز کرد . او برای تامین مالی تحقیقاتش مجبور به فروش خودروی خود شد و وزنیاک نیز ماشین حساب خود را فروخت.
این دو دوست پرتلاش و خلاق با ایده های جدید خود تغییراتی اساسی و انقلابی را در تولید کامپیوترهای کوچک تر ، ارزان تر و کاربردی تر برای هر نوع کاربری ایجاد کردند . اولین یارانه شخصی که این دو به بازار عرضه کردند اپل ۱ بود که با قیمت ۶۶۶.۶۶ دلار به فروش رسید. سه سال پس از تولید و عرضه مدل دوم اپل فروش شرک سازنده با رشد ۷۰۰ درصدی به ۱۳۹ میلیون دلار رسید.
جابز در سال ۱۹۸۵ پس از کناره گیری از اپل شرکت “نکست ” را پایه گذاری کرد و پس از آن شرکت انیمیشن سازی را خریداری کرد که بعدها به ” پیکسار ” معروف شد . پیکسار با ساخت انیمیشن های محبوبی چون ” داستان اسباب بازی ” ، ” در جستجوی نمو ” و ” شگفت انگیزها ” به شهرت رسید . در سال ۲۰۰۶ کمپانی والت دیزنی پیکسار را خریداری کرد. در سال ۱۹۹۷ شرکت اپل ، نکست را به مبلغ ۴۲۹ میلیون دلار خرید و جابز دوباره به اپل بازگشت . با تلاش های وی پس از بازگشت به اپل ، این شرکت به دوران شکوفایی خود رسید و جابز پس از چندی به سمت مدیرعامل این شرکت درآمد.
آغاز بیماری
در سال ۲۰۰۳ جابز متوجه شد که دچار سرطان لوزالمعده و غده ای نادر و بدخیم شده است . اما او حاضر به عمل جراحی نشد . او به خاطر مصلحت اپل برای ۹ ماه عمل خود را به تعویق انداخت و در سال ۲۰۰۴ جراحی موفقیت آمیزی روی او انجام شد.
درگذشت
در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۱۱ شرکت اپل خبر فوت استیو جابز را اعلام کرد . او در سن ۵۶ سالگی بر اثر سرطان لوز المعده در خانه اش در کالیفرنیا درگذشت.